Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kostýmová nápověda

Vážení, v letošním roce se na táboře A-TOM sedmička odehraje éra pravěku. Období tak dlouhé, neznámé a nejednoznačné, že jen máloco lze říci se skutečnou jistotou. Přesto si dovolujeme zde předložit několik návrhů pro kostým.

Jako pralidé jistě neuděláte ostudu, když zvolíte šatstvo složené například z kožešin, různých odřezků či z trička přírodní barvy, které se může pomalovat ve stylu pravěkých jeskynních maleb či ornamentů známých z různých staveb či lidových tradic. Lze užít kalhoty, ale i bederní roušku či sukně z podobných materiálů. Jako doplňky pro zviditelnění můžete použít barevné peří, korálky, kůstky, zuby šňůrky a podobně…

1.png

Můžeme vám prozradit, že prostory tábora bude během pravěku obývat celá řada kmenů. Někteří jsou silní a nelítostní Neandrtálci, jiní zase pocházejí z jihu a připomínají Aztéky, a někteří zase obývají výhradně pralesy a džunglovité oblasti. Pokud tedy již jako pravěký obyvatel víte, z jakého kraje pocházíte, rozhodně tomu kostým uzpůsobte.

To platí i pro jednotlivá povolání, pokud budete šamanem, jistě budete vlastnit magický bubínek nebo jiné rituální pomůcky. Lovcovi či válečníkovi by jistě nemělo chybět kopí nebo oštěp, ale správný silák nepohrdne ani těžkou palicí či dřevěnou sukovicí. Lučištníkům bude v tomto neklidném období tím nejlepším přítelem zase luk. Nezapomínejme ale ani na sběrače, kteří mohou mít brašnu plnou bylin, od jedů až po podivné nákresy a záhadné předměty, jež nasbírali na svých cestách.

 

2.jpg

 

3.jpg

 

4.jpg

 

57b79ca1239ed7dd2f069421369d8896.jpg